ABS_2-11-1280x720.jpg

Satset på subsea midt i oljekrisen. I fjor doblet de omsetningen.

Våren 2016 vår Ågotnes som en spøkelsesby. Mer enn 1000 arbeidsplasser hadde forsvunnet fra industriområdet. Likevel valgte CCB og Norsea Group å kjøpe seg inn i konsulentselskapet Logiteam og flytte virksomheten til datterselskapet Logiteam Subsea fra Kokstad til Ågotnes. Det nye selskapet fikk navnet CCB Subsea, og skulle ta opp konkurransen med utstyrsleverandørene på subsea vedlikehold.

Doblet omsetningen

– Vi skulle være et omstillingstiltak. Men det var fryktelig lite volum i 2016. Det var stort sett tre menn i en bil som flyttet fra Kokstad, sier Per Matthews som er operasjonssjef i CCB Subsea.

Sakte men sikkert tok aktiviteten seg opp i 2017, og i 2018 har veksten vært eventyrlig.

Fra 2 millioner i omsetning i 2016, endte 2018 med en omsetning på 75 millioner, forteller administrerende direktør Nils Fjærvik.

– Det har nesten vært litt vel mye. Vi ser helt klart at både oljeselskapene og riggselskapene har fått fremtidstroen tilbake, sier han.

Det er Equinor som står for om lag halvparten av oppdragene til selskapet.


Ansatte 40 i fjor

Med kraftig økning i aktivitet så selskapet seg nødt til å oppbemanne kraftig.

Bare i fjor ansatte de over 40 mekanikere, ingeniører og konsulenter. Noen var blant dem som hadde mistet jobben på basen for et par år siden.

– På et tidspunkt i den verste krisen kjentes det ut som om ingeniører ikke var noe verdt, men nå har det virkelig snudd. Det er utrolig kjekt å se hva CCB Subsea har fått til, sier CCB-sjef Kurt Runa Andreassen om datterselskapet.

 

Les hele saken på sysla.no

 

Foto: Adrian Søgnen