vethe.jpg

Deepsea Aberdeen legger til kai hos CCB

Onsdag denne uken kunne Energi 24 fortelle at Odfjell Drilling henter Deepsea Aberdeen til Norge. Riggen har lagt utenfor Edinburgh er periode uten oppdrag, men med en lang kontrakt.

Deepsea Aberdeen er den best betalte enheten til Odfjell, med en dagrate på 431.000 dollar. Riggen har jobbet for BP siden 2015.

BP Exploration har riggen på kontrakt til april 2022, uten å ha konkrete oppdrag til den.

Odfjell bestemte seg derfor å ta enheten til norsk farvann og den er nå på vei til bergensområdet. Ankomst er tidlig neste uke.

Kampen om å få riggen inn til kai stod, etter det Energi24 forstår, mellom CCB og Semco Hanøytangen. Nå er klart at riggselskapet har tatt sitt valg; CCB.

Dette bekrefter Odfjell torsdag ettermiddag.

-Dette er en veldig fin tillitserklæring å få fra Odfjell. I en tid der det er langt mellom riggoppdragene og stor konkurranse, er det tilfredsstillende at Odfjell nok en gang velger CCB, sier Sveinung Vethe, prosjektsjef ved CCB.

CCB har alt Deepsea Bergen liggende inne, før den skal sendes til skraping. I tillegg har de andre riggene i flåten til Odfjell vært innom de seneste årene.

– Slike gjentatte oppdrag bidrar til at både CCB og Odfjell kan høste synergier av et tett samarbeid. Videre manifesterer dette CCB som det ledende riggverftet på norsk sokkel.

Det er ikke kjent hvor stort omfanget av dette nye oppdraget blir, men en ting er sikkert. Det blir spesielt så lenge Covid-19 preger samfunnet og næringslivet.

– Med dagens Covid-19 utfordringer, vil slike oppdrag kreve god planlegging og struktur på prosjektgjennomføringen. Med spesialtilpassede fasiliteter og svært erfarne medarbeidere står vi godt rustet til å ta fatt på denne oppgaven.

 

Les hele saken hos energi24.no